Channeling Steve Jobs, Apple seeks design perfection at new ‘spaceship’ campus – CNBC

One of the most vexing features was the doorways, which Apple wanted to be perfectly flat, with no threshold. The construction team pushed back, but Apple held firm.

The rationale? If engineers had to adjust their gait while entering the building, they risked distraction from their work, according to a former construction manager.

“We spent months trying not to do that because that’s time, money and stuff that’s never been done before,” the former construction manager said. Time and time again, Apple managers spent months perfecting minute features, creating a domino effect that set back other parts of the project, former construction managers say.

Signage required a delicate balancing act: Apple wanted all signs to reflect its sleek, minimalist aesthetic, but the fire department needed to ensure the building could be swiftly navigated in an emergency.

Dirk Mattern, a retired deputy fire chief who is representing the Santa Clara County Fire Department on the project, estimated he attended 15 meetings that touched on the topic.
“I’ve never spent so much time on signage,” he said.

Comments

Write a Reply or Comment:

You must be logged in to post a comment.